Sabancı Üniversitesi Psikoloji öğrencisi Efsane sorularınızı yanıtlıyor!

Sabancı Üniversitesi Psikoloji öğrencisi Efsane sizden gelen soruları yanıtlamak için burada. Aşağıdaki bölümden sorularınızı sorabilirsiniz.

Bu web sayfasında yer alan tüm içerikler Kariyer Takibi ekibi tarafından oluşturulmuştur. İzin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.

Sabancı Üniversitesi Psikoloji öğrencisi Efsane sorularınızı yanıtlıyor!” için 5 yorum

  1. Tales Yanıtla

    Okulun fiziki koşullarının iyi olduğunu biliyorum, peki sosyal koşulları nasıl? Üniversitede özgürlükçü ve rahat bir ortam arıyorum, bunu Sabancı’da bulabilir miyim? Kulüpler aktif mi? Sosyal etkinlikler ne sıklıkla yapılıyor ve doyurucu mu? Cevaplarsanız sevinirim.

    • Efsane Yanıtla

      Merhaba Deniz,

      Öncelikle okulun kesinlikle özgürlükçü, farklılıklara açık ve çok çeşitli bir ortamı var. Hiçbir birey dini, siyasi, veya sosyal görüşü yüzünden yargılanamaz. Okul ayrımcılıklara karşı ciddi bir politika izler.

      Sosyal etkinlik olarak çok çeşitli kulüpler var. Her kulüp kendi çaplarında düzenli etkinlik yapmaya çalışıyor. İllaki kendine göre bir kulüp veya topluluk bulursun. Yalnız sana şunu söylemem gerekiyor. Eskiden kulüp kayıt ücretleri olurmuş, kulüplere burdan bütçe sağlanırmış. 2019 yılı itibariyle bu uygulama kalktı, ancak okul bu kesintiyi kapatacak bir uygulamada bulunmadı. Ben doğa sporları kulübünde bu sene başkanlık yapıyorum. Kulüp içinde malzeme bakımı veya ürün çıkarımında bütçe açığı sebebiyle zorlanıyoruz.

      Okulun eğitimi ve hocaların ilgisi muazzam ama maalesef birçok büyük okula kıyasla sosyal olanaklarımızda eksiklikler var.

      Umarım yazdıklarım yardımcı olmuştur, başka sorun olursa burdan iletebilirsin.

  2. Zehra Üst Yanıtla

    Merhaba. Bu sene bir sayısal öğrencisi olarak eşit ağırlıkta gelen sıralamamı kullanarak psikoloji bölümüne yerleştim. Psikoloji bölümünü irdeleyerek neyi nasıl yapacağımı iyice araştırarak tüm olumsuzluklara rağmen tercih ettim. Henüz okul başlamadı ve dersleri görmedim doğru bir karar mı verdim bilmiyorum. Psikolojinin belki birkaç sene sonra tamamen gereksiz bir bölüm olacağına dair yorumlar alıyorum bu kararımın üzerine. Nörobilim ve nöropsikoloji alanları ilgimi çekiyor, zaten bol bol da kitap okuyan ve yazan birisiyim, kendimi ileride bu alanda yüksek lisans-doktora yaparken araştırma yaparken görebiliyorum. Bu dediğim alanlarda ilerlemek istiyorum. Asla para kazanamayacağım yargısıyla boğuşmaktan yoruldum daha bölüme bile başlamadım. Psikoloji lisans eğitimimden sonra nörobilim, nöropsikoloji alanlarında ilerleyebilirim öyle değil mi? Ve genel olarak bunlara ilişkin yorumunu merak ediyorum yanıtlarsan sevinirim bana bir umut ışığı olacaksın.

  3. Zeynep Yanıtla

    Merhaba. YBF’den girip 2.sınıfta Psikolojiye yönelebiliyor muyum? Şimdiden teşekkürler:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir