Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Batuhan sorularınızı yanıtlıyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Batuhan sizden gelen soruları yanıtlamak için burada. Aşağıdaki bölümden sorularınızı sorabilirsiniz.

 

Bu web sayfasında yer alan tüm içerikler Kariyer Takibi ekibi tarafından oluşturulmuştur. İzin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Batuhan sorularınızı yanıtlıyor!” için 2 yorum

  1. zeynep kuralay Yanıtla

    merhabalar ben endüstri mühendisliği istiyorum. itü endüstri ucundan tutmayabilir ama itüde başka bir mühendislik mi seçmeliyim yoksa yıldız teknik endüstriyi mi daha üste yazmalıyım diye araştırıyorum. bölümünüzden memnun musunuz? yıldız tekniğin diğer üniversitelere göre ayrıcalıkları nelerdir? kütüphane, staj, çift anadal, yurtdışı imkanları nasıl? kulüpler, sosyal etkinlikler nasıl? kurum içi veya dışı yatay geçiş imkanları nasıl? not yüksek tutmak diğer üniversitelere göre zor mu? ingilizce eğitim ne kadar geliştiriyor? kafamda deli sorular… bir miktar bile cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. teşekkürler şimdiden.

  2. Batuhan YazarYanıtla

    Merhabalar , öncelikle benim fikrimce öncelik vermen gereken şey kesinlikle bölümün olmalı , sadece okul için bir bölüme girip sonra başka şeylere geçmeye çalışmak kesinlikle çok daha zor. Çünkü tam içine sinmeyen bir bölümde hem derslerde hem sınavlarda daha da zorlanırsın ve ortlamanı yükseltmen geçiş yapman mantıken daha zorlanır. Mesela kendimden örnek verirsem ben de Yıldız endüstriye 11.olarak girmiştim yani YKS puanım iyiydi diğerlerine göre bu sene ortalamamı da yükselterek İtüye başvurucam. Ama bölüm seçtiğim ve severek okuduğum için geçemesem de çok bir şey fark etmeyecek aslında benim için. Bölüm çok geniş bir alana sahip ilerisi için , ben biraz da bölüm konusunda kararsız kaldığım için endüstriye yönelmiştim çünkü birçok dersi,departmanı önceden görüyoruz ve bize yönelik olan , kabiliyetlerimize uygun olana yönelmek tamamen bizim elimizde. Örneğin ben şu anda zorunlu üretim stajı yapıyorum bir fabrikada ama ileride bunu yapar mısın diye sorsan hayır derim fakat bölümün de iyi yanı burda finansa veya pazarlamaya bile yönelsen ben o ürünün üretildiği yerde olduğum için çok daha hakim olucam o ürüne sonuçta bir şeyin nerden nasıl geldiğini bilmek çok iyi bir avantaj. Ben %100 ingilizce okuyorum bu yüzden tabiki ingilizce gelişiyor fakat daha terimsel şeyler olduğu için derslerdeki ingilizce öyle konuşma dilinde çok yardımı olur diyemem açıkcası.Ben hazırlık da okumamıştım okuyan arkadaşlarımın da çok mutlu olduğunu söyleyemem sene içinde çünkü devlet üniversitelerinde ingilizce eğitimi bir yere kadar verilebiliyor. Belli bir seviyenin üstündeysen çok fazla etkisi olmaz sana.Staj imkanı olarak okul isteklerine uygun yerleri belirliyor sonrasını biz kendimiz bulup görüşüp hallediyoruz. Kütüphane davutpaşa kampüsünde çok büyük her türlü imkan var içinde ama Endüstri Mühendisliği ilk 2sene bazı günler gidiliyor davutpaşaya fakat asıl bölüm dersleri beşiktaş kampüsünde oluyor orada ise o kadar büyük bir kütüphane yok fakat gayet çalışma için yeterli bir alanı bulunuyor.Kulüpler baya aktif çalışıyor , söyleşiler , ödül törenleri , kariyer günleri iş , spor hayatın neredeyse her alanında kendi alanının başarılı insanları geliyor ve çok yararlı sohbetler oluyor. Zor , uğraştıracı yanları da tabiki var , ders seçme sistemlerinde yıllardır sisteme girememe ders alabilmek için uğraşlar falan bazen yoruyor insanı ama nerede olursan ol bu konularda az çok her yerde sıkıntılar var tabiki. Yan dal , çap olarak öğrencide bitiyor her şey ortalama ve istek hırsla beraber yapılabilir tabiki ama 2 üniversite okumak gibi bir şey nerdeyse o yüzden çok zorlanıyor tanıdıklarım ama yapılır mı yapılabilir tabiki de. Sorularına cevap verebilmişimdir umarım. Başka soruların olursa da sorabilirsin. Teşekkür ederim sorun için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir